Designers » Buddhi tassen

Buddhi tassen

» Bekijk de collectie van Buddhi tassen

Statement

Buddhi. Filosofie: Het ontwerpen van tassen en andere mode items in een innovatieve vorm gebaseerd op traditionele ambachten- en Aziatische culturen. Ontwerper en oprichter: Kim van Beek.

Collectie

De collectie "NO machines BY HAND" heeft een unieke vorm en is gebaseerd het ambacht vilten. Met de hand gemaakt tot een sculpturale vorm zonder naden.
Fair trade geproduceerd in Nepal.


Een gelimiteerde collectie van 100 stuks.

Achtergrond

Na een vooropleiding dans, en een managementopleiding heb ik een avondopleiding modevormgeving aan Artemis gedaan, 2007 afgestudeerd. In dat jaar ontmoette ik Nepalese ambachtslieden op een Nepal Fair trade dag in Amsterdam die hun vilten producten tentoonstelden. Die dag kwam ik in aanraking met vilt en is het idee ontstaan om een collectie te ontwerpen met een nieuwe vorm voor handgemaakt vilt. Ik ben mij gaan verdiepen in de Nepalese Cultuur en zo is mijn eerste collectie Hidden Culture ontstaan. In 2008 ben ik naar Nepal gegaan om de samenwerking op te zetten en de 1e collectie te produceren. De jaren erna heb ik mij verdiept in het ambacht door zelf tassen te gaan vilten. Zo is de collectie "No machines BY HAND" ontstaan. In 2011 ben ik teruggegaan naar Nepal om met ACP de 2e collectie te produceren.
Ik heb een tas gemaakt voor het Tassenmuseum, tentoonstelling "Nieuwe technieken voor oude ambachten", februari-september 2011.
In November en December 2012 heb ik mijn tassen tentoongesteld in the "Frozen Fountain".
Sinds december 2012 verkoop ik mijn tassen in de Cobra museumwinkel in Amstelveen.
NOvember 2013 ga ik vijf weken naar China om al eerste westerse ontwerper van het Chinese platform voor samenwerking met Westerse ontwerpers in Xiamen een tas te ontwerpen met Chinese ontwerpers.


Alle artikelen van Buddhi tassen

Herfst winter
Luxe witte tas. Vilt. ...
€ 219,00
Herfst winter
Luxe lichtgrijze tas. ...
€ 219,00
Herfst winter
Luxe zwarte vilten tas...
€ 219,00
Herfst winter
Luxe beige tas. Vilt. ...
€ 219,00