DESIGNER FAVOURITES

Designers » Isabelle Riffon

Isabelle Riffon

» Bekijk de collectie van Isabelle Riffon

Statement

Ik maak sieraden door gebruik te maken van simpele lijnen die makkelijk, draagbaar, discreet, origineel en eigentijds zijn. De ontwerpen zijn veelal uniek en volledig handgemaakt.

Collectie

Ik vind mijn inspiratie meestal in het experimenteren met materialen. De rode draad van een collectie combineert doorgaans een bepaalde vorm en beweging, of een vorm een materiaal. Als ik aan een bepaalde lijn vasthoud, geef ik snel een naam aan de collectie en geef het een beschrijving. De woorden vormen een tweede bron van inspiratie voor het ontwikkelen van de collectie.

Wat ik nou leuk vind aan sieraden? De concentratie die nodig is om sieraden te maken, het experimenteren met technieken, en, als de keuze eenmaal gemaakt is, het proces van loslaten. Zonder het precies uit te leggen, wil ik dat chaos een plekje heeft in mijn werk. Die chaos ( toevalligheden)moet ook te zien zijn in het resultaat.

Achtergrond

Na een opleiding Economie heb ik twaalf jaar gewerkt als Econoom. Ik was 36 toen ik in den Haag kwam te wonen. Ik begon een opleiding in sieraden maken, in eerste instantie, om de Nederlandse taal te leren. Ik ervoer hierbij dezelfde rust als bij het beoefenen van Yoga, en ontdekte een nieuwe passie. Ik volgde meerdere cursussen, creŽerde een werk -atelier thuis, en was binnen de kortste keren druk bezig met zagen, vijlen, schuren, solderen en polijsten.

Vrij snel, begon ik mijn creaties tentoon te stellen in BelgiŽ, Frankrijk, maar voornamelijk in Nederland. Sinds 2005, heb ik en permanente tentoonstelling in Leiden. Gedurende de eerste vijf jaar, in galerie "ZŰne", en daarna in de werkplaats/expositie ruimte "de Zilverfabriek".


Alle artikelen van Isabelle Riffon

Alle seizoenen
Oorbellen Serpentin
€ 45,00
Lente zomer
Oorbellen Dance
€ 85,00