Designers » Jee Bags

Jee Bags

» Bekijk de collectie van Jee Bags

Statement

'Jee Bags by Janneke Peters'. A fresh and fashionable Dutch brand, Jee creates unique leather bags, all of which are handmade by the designer herself. 'made with love to last!'

Collectie

Ik ontwerp tassen voor vrouwen die met het product dat ze kopen hun eigenzinnige gevoel voor mode en styling kunnen onderstrepen. Graag neem ik naar mijn eigen look als voorbeeld: een mix van vintage, designer en minder dure labels. Een vrouwelijke, unieke, creatieve en fashionable look met een voorliefde voor duurzaamheid.”

Janneke ontwerpt en produceert zelf de unieke, handgemaakte leren tassen. De tassen stralen uit dat stoer, vrouwelijk en verfijnd goed samen gaan. De collectie is opgebouwd uit verschillende soorten tassen, passen bij het turbulente, afwisselende leven van de fashionable vrouw anno nu. In het speelse en veelzijdige assortiment van Jee is voor elke gelegenheid een passende tas te vinden. Het materiaal dat Jee gebruikt voor haar tassen is stoer leer met een zachte 'feel', in vooral natuurlijke kleuren. Naarmate de tijd verstrijkt zal het leer een eigen karakter ontwikkelen, waardoor de tassen alleen maar mooier worden.

“Het hele proces, van het allereerste ontwerp tot het uiteindelijke product, luistert erg nauw en is arbeidsintensief. Mijn ontwerpen ontstaan vaak spelenderwijs. Door het moduleren van papier en het maken van schetsen ontstaan er vormen, maar ik laat me ook inspireren door vintage tassen (en dan vooral die van mijn moeder en oma), vlooienmarkten, de natuur, boeken, andere culturen en de dagelijkse dingen om me heen”.

De collectie van Jee is niet seizoensgebonden. Enerzijds door de tassen die qua ontwerp een tijdloze uitstraling hebben, anderzijds door het kleurgebruik van het leer waardoor ze zich goed aanpassen aan iedere look. Nieuwe tassen: Shopper Strum, Big shopper Nilla, Shoulderbag Nium en Shoulderbag Num zijn hier goede voorbeelden van. Per seizoen zal er naast het neutrale kleurgebruik een opvallende kleur centraal staan zoals in de huidige collectie de kleur geel en oud roze (Dipla Premiere clutch ). Een belangrijk telkens terugkerend kenmerk is het uitgestanste sterretje en de verwerking van en de verwijzing naar bloemen en planten in de breedste zin van het woord. De tas 'Hybrida' is hier een goed voorbeeld van. Deze tas is op de voorkant voorzien van uit de hand gesneden en opgestikte leren bloem applicaties. Daarnaast is de naam van elke Jee Bag geïnspireerd op een Latijnse bloemen- of plantennaam. De collectie van Jee wordt per seizoen aangevuld met 'must have' accessoires, zoals het kleine leren tasje 'Dipla' (verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten en erg handig om kleine spulletjes zoals een lipstick, sleutel of pinpas in op te bergen en mee te nemen in je tas). Het aanschaffen van een Jee Bag is een duurzame investering.

Achtergrond

Janneke Peters studeerde af in de richting modevormgeving in 2002 aan de HKA/Artez te Arnhem. Na haar afstuderen volgde Janneke daar ook nog de masteropleiding 'Fashion, Design & Strategy' die ze in 2004 succesvol afsloot. Janneke heeft haar eigen tassen en accessoires label 'Jee Bags made by Janneke Peters'. Daarnaast is ze werkzaam als freelance stylist voor diverse tijdschriften waarbij ze zich het meeste richt op zelfmaakproducties/illustraties en workshops.

“Als klein meisje combineerde ik al de kleding van mijn vader en moeder met mijn eigen kledingstukken en creëerde ik zo een persoonlijke stijl. Ik vond een paar laarzen van mijn moeder uit de jaren '70 op zolder en knipte er het leer tot op de hak van af om daar armbandjes van te maken”.

Na 6 jaar als modeontwerpster te hebben gewerkt voor diverse bekende modelabels besluit Janneke haar droom te verwezenlijken en lanceert in 2011 haar label 'Jee Bags by Janneke Peters'.

Het werken met leer vind ik een erg mooi en inspirerend proces. Mijn liefde voor mooie materialen is erg groot (nieuw of tweedehands), mijn kleurgevoel en blijdschap bij het maken van 'mooie dingen' in combinatie met mijn fantasievolle creativiteit komen tot uiting in de ontwerpen van mijn tassen, accessoires en kleding. Ik wil graag mooie dingen maken en vrouwen het bijzondere gevoel meegeven dat ze zichzelf onderscheiden door het dragen van mijn ontwerpen. Voor mij zijn kleding, tassen en accessoires zoveel meer dan een gebruiksvoorwerp. Aan ieder item in mijn kast kleeft een herinnering, een gevoel wat weer een emotie opwerkt. Kleding, tassen en accessoires kunnen mij enorm raken en inspireren.


Alle artikelen van Jee Bags

Lente zomer
Dipla Premiere / leath...
€ 132,00
Lente zomer
Dipla xl clutch
€ 72,00
Lente zomer
Nilla big leather shop...
€ 249,00
Lente zomer
Tus necklace / color p...
€ 21,00
Lente zomer
Dipla Premiere / leath...
€ 72,00
Lente zomer
Dipla xl clutch / vint...
€ 72,00