Designers » LUCILA KENNY

LUCILA KENNY

» Bekijk de collectie van LUCILA KENNY

Statement

Hoge kwaliteit sjaals handgemaakt in Amsterdam.

Collectie

Hand geverfd sjaals, sjaals en poncho's, volledig geÔnspireerd door kleur experimenteren. Speciale kleuren en saturaties worden gecreŽerd door het variŽren en de wijziging van opzettelijk verschillende verven methoden.

Deze collectie heet: Native South America. Het maakt gebruik van extracten van Guayacan, Palo Amarillo, Quebracho en Tara bomen, oorspronkelijk uit Peru, Uruguay, Venezuela en ArgentiniŽ. Naast de ongelooflijke kleuren die deze planten produceren, is ieder ook bekend in hun geboorteland voor hun medicinale toepassingen, die van ademhalingsproblemen tot koortsbeschadiging, spijsverteringsproblemen en bloedsuikercontrole gaan. Ze hebben ook zowel energieke en rustgevende eigenschappen. De gekleurde textiel zal fungeren als bemiddelaar tussen ons en de bomen, waardoor we de kalmerende vitale eigenschappen van die planten kunnen genieten terwijl u warmte en comfort biedt.

Achtergrond

Na een intensief onderzoek op de lokale markt vond ik de leverancier die mij de beste kwaliteit van zuiver ruwe katoen en wol biedt.
De meeste kleurstoffen die ik gebruik worden geproduceerd in een windmolen in Zaandam, een stad in de buurt van Amsterdam. Ik verzamel ook regenwater voor het verven en gebruik de overblijvende kleurstoffen voor nieuwe batches om de 'watervoetafdruk' van mijn producten te verminderen.


Alle artikelen van LUCILA KENNY

Lente zomer
Lichte sjaal Palo Amar...
€ 54,00
Lente zomer
Lichte sjaal Tara and ...
€ 54,00
Lente zomer
Lichte sjaal Tara
€ 54,00
Lente zomer
Lichte sjaal Iron water
€ 54,00
Lente zomer
Lichte sjaal Quebracho...
€ 54,00
Lente zomer
Lichte sjaal Guayacan
€ 54,00
Lente zomer
Lichte sjaal Light Gua...
€ 54,00
Alle seizoenen
Healing garment 01
€ 98,00
Alle seizoenen
Healing garment 02
€ 98,00
Alle seizoenen
Healing garment 03
€ 98,00
Alle seizoenen
Healing garment 04
€ 98,00