Designers » Nicoline van Boven

Nicoline van Boven

» Bekijk de collectie van Nicoline van Boven

Statement

Altijd op zoek naar de essentie van vormen en ideeën.

Collectie

Unieke handgemaakte sieraden in zilver of goud, al dan niet gecombineerd met edelstenen of parels.

Sieraden vertellen een verhaal. Ze staan symbool voor de verbindingen tussen mensen of refereren aan een bepaalde levensgebeurtenis. Zoals trouwringen of herinneringssieraden. Deze thema’ s komen ook terug in mijn ontwerpen. Ik vind het belangrijk dat mijn sieraden dagelijks goed te dragen zijn.

Mijn inspiratie: vormen en ritmes uit de natuur, gestileerd weergegeven. Alle sieraden worden door mijzelf met veel liefde en vakmanschap met de hand gemaakt. Mijn ontwerpen ontstaan veelal door het buigen of vouwen van een plat vak of draad. Daardoor ontstaan ronde vormen en golvende lijnen. Zeer geliefd is mijn roosjes collectie.

Ik werkt het liefst met pure en hoogwaardige materialen zoals zilver en goud, soms gecombineerd met parels, edelstenen. Mijn sieraden hebben een geheel eigen verfijnde subtiele en vrouwelijke stijl.

Achtergrond

Nicoline van Boven
Juweelontwerpster

“Sieraden vertellen een verhaal. Dat verhaal begint bij mij als ontwerpster. De drager vertelt het verhaal verder”

Mijn verhaal:

Van jongs af aan ben ik bezig met het tekenen, knutselen en naaien van eigen ideeën. Op de middelbare school kreeg ik dan ook het advies om naar de vakschool voor goudsmeden in Schoonhoven te gaan. Ik kon me daar toen geen voorstelling bij maken en wilde het liefst naar de kunstacademie. Op de middelbare opleiding voor beeldende kunst in Brugge begon ik sieraden voor mezelf te ontwerpen: ringen van ijzerdraad, van oude sieraden maakte ik nieuwe. Aan het einde van deze opleiding kreeg ik wederom het advies iets met sieraden te doen en na een bezoek aan de open dag van de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen was ik er uiteindelijk van overtuigd: juweelontwerpster zou ik worden! Het leek mij schitterend om kunst te maken die bovendien draagbaar zou zijn.

Na mijn afstuderen in 1998 heb ik een tijd in het sieraden atelier van Nico Taeymans in Antwerpen gewerkt en mezelf alle aspecten van het edelsmeden daadwerkelijk eigen gemaakt. In 2003 verhuisde ik naar Kapelle -Zeeland- en besloot voor mezelf te beginnen. In mijn atelier aan huis werk ik vanaf die tijd met veel liefde aan mijn eigen collectie sieraden.

Deze sieraden zijn te koop in diverse galeries en in mijn webshop. Tot 2015 heb ik lessen edelsmeden gegeven aan de Kunsteducatie Walcheren. Sinds ik in 2012 mijn atelier aanzienlijk heb uitgebouwd geef daar nu regelmatig workshops en cursussen. Sieraden ontwerpen en maken is echt mijn passie. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit iets anders zou doen. Mijn collectie is inmiddels geëvalueerd van voornamelijk zilveren sieraden in vaste collectie naar meer unieke sieraden van goud en/ of zilver gecombineerd met edelstenen.


Alle artikelen van Nicoline van Boven

Alle seizoenen
Roosjesring
€ 175,00
Alle seizoenen
Roosjesoorbellen
€ 60,00
Alle seizoenen
Roosjesoorbellen steke...
€ 85,00
Alle seizoenen
Roosjesoorbellen met d...
€ 157,00
Alle seizoenen
Roosjescollier met dru...
€ 357,00
Alle seizoenen
Muizentrapring
€ 175,00
Alle seizoenen
Ring "Zee"met 3 topaasjes
€ 275,00
Alle seizoenen
Gevlochten ring "Panta...
€ 198,00
Alle seizoenen
Zilveren oorbellen "Ke...
€ 109,00
Alle seizoenen
Kelkhanger met phreniet
€ 156,00
Alle seizoenen
Hanger "Butterfly"
€ 186,00